torstai 14. kesäkuuta 2012

Suunnitelmallisesti ja tietoturvallisesti kohti hyvää työympäristöä

Keskiviikkona 13.6.2012 jatkettiin kesän LUOTI-seminaarisarjaa Alppikadulla, HDO:n tiloissa.

Tämän seminaarisarjan toisen päivän aiheina olivat suunnitelmallinen työskentely, tietoturva sekä henkinen ja fyysinen työmpäristö. Hyvien asiantuntijaluennoitsijoiden ja aktiivisten etä- ja läsnäosallistujien keskustelu oli vilkasta ja keskustelua jatketaan ryhmän omassa Edula-ympäristössä. 

Seminaarisarja jatkuu elokuussa


Kesäisen seminaarisarjan kolmas ja viimeinen lähipäivä on perjantaina 17.8.2012 klo 9 alkaen, tutussa paikassa: HDO, Alppikatu 2, 00530 Helsinki, luokka 63. Tarvittaessa myös etäosallistuminen on mahdollista.

Elokuun aiheet ja luennoitsijat ovat:
  • Säännöt, oikeudet ja lainsäädäntö: Jyrki J.J. Kasvi, TIEKE 
  • Yhteisöllisyys ja vuorovaikutus: Harto Pönkä Innowise, Jarmo Tanskanen Valopi ja Henrik Paajanen Fronter

Keskiviikon 13.6. luennoitsijoiden esitykset tässä:

tiistai 5. kesäkuuta 2012

TVT:n ja somen rooli oppilaitoksissa

Oppilaitosjohdon LUOTI-kesäseminaari käynnistyi. Kesäseminaarissa puhutaan kattavasti tvt:n ja sosiaalisen median roolista oppilaitoksissa. Osallistujilla on laaja kokemus ja näkemys aihepiiristä. Yhteisissä keskusteluissa haetaan avaimia toimintakulttuurimurrokseen ja pedagogiseen johtamiseen.

Oppimisessa korostuu nykyisin entistä enemmän suunnitteluosaaminen ja oppimisen muotoilu eli voidaan tietyssä mielessä puhua oppimisen designista. Lukuisissa tutkimus- ja kehittämishankkeissa on asiaa edistetty. Strategioita on laadittu pitkälti toista vuosikymmentä. Tietyssä mielessä tuntuu, että edistyminen on ollut hidasta. Toisaalta monissa asioissa on menty paljonkin eteenpäin – varsinkin rautaa on tullut, käyttöliittymät ovat helpottuneet, yhteydet parantuneet ja vapaa-ajan tvt-käyttö lisääntynyt.

Jokapaikan ubiikki tenologia, sähköistyvät oppisisällöt, mobiili teknologia ovat jo arkea monessa paikassa – eivät toisaalta vielä tasapuolisesti ja kaikkialla. Kaiken muun kehittämisen keskellä teknologian oppimiskäyttöön liittyvien asioiden jäsentäminen, vaiheistaminen, siirtymä edeltävistä teknologioista tuoreempiin, teknologian sulauttaminen lähityöskentelyyn, oppimisen avaaminen, oppimisympäristöjen rikastaminen. Kaikki tämä erilaisten säästöpaineiden kanssa.




Avaimia sosiaaliseen mediaan v. 2
View more presentations from Harto Pönkä